Belföld

100 milliót kap a Kodolányi

Fehérvár24
Fehérvár24

2014. 03. 27. 14:18

Székesfehérvár százmillió forint támogatásban részesül, amelyet teljes egészében a Kodolányi János Főiskola finanszírozására, kizárólag a székesfehérvári felsőoktatás erősítésére költ a város.

A város százmillió forintos pluszfinanszírozást kap, melyet a városi felsőoktatás fejlesztésére fordítanak. A tavaly augusztusi kormányülés a műszaki felsőoktatás fejlesztéséről határozott, a mostani döntés – mintegy annak folytatásaként – a székesfehérvári humán felsőoktatás támogatását célozza, egészen pontosan a Kodolányi János Főiskolát.

A városvezetés a következő hetekben tárgyalássorozatot kezdeményez dr. Szabó Péter rektorral az összeg felhasználásáról, mivel a pénz az önkormányzaton keresztül érkezik a főiskolára, és teljesülni kell a legfőbb szándéknak.

A felhasználásnak számos lehetősége lehet, erről fognak tárgyalni a főiskola vezetésével. Ezt követően a Közgyűlés hozza meg a döntés arról, hogy az összeget milyen program mentén és pontosan milyen feladatok elvégzésére adják át a főiskolának.

A polgármester elmondta: a kormányzati döntés már februárban megszületett, a támogatási szerződés előkészítésével kapcsolatos dokumentumok azonban csak a napokban érkeztek meg a városhoz.

A százmilliós összeget várhatóan heteken belül átutalják a város bankszámlájára. A kérdés már csak az, hogy a választások előtt vagy után?

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.