Belföld

Szili Vásárhelyen: mi nem vagyunk bizniszpárt

Hódmezővásárhelyen járt a KTI elnöke, volt házelnök, aki jelöltjüket, Kovács Irént is bemutatta.

Szili Katalin, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) elnöke mutatta be a párt körzetben indított képviselőjelöltjét Kovács Irén Juditot, majd a pártszövetség programjáról beszélt.

Az elnök asszony délután találkozott Almási István polgármesterrel is. Programjuk egyik fő elemeként a méltó emberi élethez való jogokról szólt. Céljuk a szociális biztonság, a lakhatás és a munka megteremtése, három kulcsos személyi jövedelemadóval. A legkisebb kulcsot 5, a legmagasabbat 25-re tervezték.

Kiemelte, a Parlament elé tárták a devizahiteleseket is megmentő magáncsőd javaslatát. Bevezetnék még a minimális alapnyugdíj fogalmát is. Kérdésünkre hangsúlyozta kis, és új pártként, nem bizniszpártként működnek. Valódi baloldali alternatívát képviselnek tisztességes kampánnyal, és az április 6-i eredménytől függetlenül az EP választáson és ősszel a helyhatóságin is indulni fognak.

Jelöltjük Kovács Irén Judit bemutatkozásában elmondta, Vásárhelyen született, él és dolgozik, mint vállalkozó, két gyermek édesanyja. Vásárhelyről elmondta gyönyörű város, szépen is fejlődik, de a vidéknek nagy a megélhetési problémája. Legnagyobb problémaként a munkanélküliséget, megélhetési gondokat és a devizahitelek terheit említette.

Szili Katalin még hozzátette, tucatnyi párt, és civil szervezet uniójaként indulnak a választáson, mely előtt már számos programot, javaslatot, kezdeményezést hoztak nyilvánosságra.

Szili Katalin

Szili Katalin 2010-ben lépett ki az MSZP-ből, annak alapító tagja volt 1989-ben. 1994 óta mindig megnyerte körzetét a választásokon 2006-ig. 2002-ben az újkor magyar Parlament első női házelnökévé választották. 2010-ben alapította meg a Szövetség a Jövőért Mozgalmat, valamint a Szociális Unió elnevezésű pártot. A KTI-t a 2014-es választásokra, régebbi kollégáival hívta életre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik