Belföld

Szeptemberben jelenik meg németül

Vásárhely24

2014. 03. 26. 07:36

A Hódmezővásárhelykutasipusztáról szóló romantikus úti regény hazánkban már nagy siker.

Amikor néhány évvel ezelőtt az Alföldet választotta nyaralási színhelyül a szombathelyiként Németországba emigráló magyar sportoló, Berta János, még senki sem gondolta, legkevésbé saját maga, hogy kalandjaiból könyv születhet.

Berta János azóta több tucatszor egyedül, vagy felesége, barátai társaságában felkereste a magyar pusztát. Székkutasi, vásárhelyi élményeiből, a vidéki emberekkel kialakított kapcsolatokból regény született. Alapját Hugo Hartung Gyakran gondolok Piroskára című romantikája adta.

Több ezer Magyarországon eladott könyv, sornyi könyvbemutató után az író választott hazájában is megjelenteti a könyvet. A németekben még nagy az igény a magyar puszta kínálta élmények iránt, a Hugo Hartun könyvet a mai napig rendre kiadják és az mindig elfogy, de minden évben levetítik a belőle készült filmet is.

A magyar kiadás címe a németben némileg változni fog. A Hugo Hartunk és Piroska nyomába című könyv pár azóta megesett új történettel is bővül – tudtuk meg az írótól, aki nem írónak, sokkal inkább kalandornak tartja magát. A német kiadás lakóvárosában Wormsban készül, annak támogatásával, de az ügynek az Audit is sikerült megnyerni, így a neves cég is a támogatók sorába lép.

A könyv szeptember közepén jelenik meg, díszbemutatóját pedig hazánkban, Keszthelyen tervezik. Ide majd buszt is indítanak Vásárhely és Gyula környékéről. A megjelenést követően az író pedig vélhetően ismét nem győz majd eleget tenni a rengeteg meghívásnak és interjúnak.

Berta János elmondta, reméli sok német honfitársa fedezi fel ismét Magyarországot, azon belül pedig az Alföldet, hiszen mint mondja a könyvben is “ha valaki nem járt a magyar alföldön és a pusztában, az nem mondhatja el magáról hogy járt Magyarországon…”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LEAGUE CITY , TX - MAY 20: Residents attend a prayer vigil to remember the victims from the Santa Fe High School shooting at Walter Hall Park on May 20, 2018 in League City, Texas. Last Friday, 17-year-old student Dimitrios Pagourtzis entered the school with a shotgun and a pistol and opened fire, killing 10 people.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.