Belföld

NITnikék – Fejér megyei ifjúsági találkozó

nitnikék (ifjúsági találkozó, )
nitnikék (ifjúsági találkozó, )

130 fiatal és diákmunkát segítő pedagógus beszélgetett ma a Városházán többek között a középiskolások külföldön tanulásának lehetőségeiről, a városi kulturált szórakozásról, a székesfehérvári fiatalokat érintő szolgáltatásfejlesztésről, a civil szervezetekről és az önkéntességről, valamint az Erasmus +programról és az egyéb pályázati lehetőségekről.

A Székesfehérvári Diáktanács és a Nemzeti Ifjúsági Tanács közös szakmai napon foglalkozott a diákokat érintő kérdésekkel. Szóba kerültek problémáik, a véleményük közvetítéséhez szükséges hatékony párbeszéd, valamint a kommunikáció megteremtésének lehetőségei a fiatalok, pedagógusok, hazai és külföldi szervezetek között, egészen a döntéshozók szintjéig.

Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok elmondta: az idei tanévben második alkalommal szervezett szakmai napot a Székesfehérvári Diáktanács, amely harmadik éve tevékenykedik a város tanulóinak képviseletében. Munkájuknak kiemelkedő szerepe van a rendezvények, a szakmai kérdések és a közösségformálás területén egyaránt. Ehhez kellenek a lelkes fiatalok, valamint elengedhetetlen a jó kapcsolat a pedagógusokkal. A tanácsnok így fogalmazott: „Csak közösen tudunk előre jutni és dolgozni. A Diáktanács elérkezett arra a pontra, hogy a kapcsolatrendszert kibővíthetjük országos, illetve nemzetközi szintre is, és ezt a Nemzeti Ifjúsági Tanáccsal közösen szeretnék megvalósítani. Szükség volt már egy olyan szervezetre, amely nemcsak a felsőoktatás kérdéseivel foglalkozik, hanem az ifjúság minden korcsoportjával. Bízom benne, hogy a NIT betölti ezt az űrt, valamint hogy a két tanács aktív és produktív együttműködése valósulhat meg.”

A Nemzeti Ifjúsági Tanács célja az ország ifjúsági szervezeteinek összefogása, a fiatalok problémáinak, kérdéseinek egységes képviselete. Fontos feladatai közé tartozik a minél több fiatallal való együttműködés, valamint a közösségépítés. A demokratikus alapokon nyitottan szerveződő tanács másfél éve működik, elnöke Janzsó Ádám beszélt a szervezetről: „Egyik legfőbb célunk, hogy hazánk ifjúságpolitikáját előrébb mozdítsuk, valamint hogy nemzetközi szinten bekapcsolódjunk a különböző folyamatokba. Az ifjúságnak és az ifjúsági szervezeteknek együttesen a legmagasabb szintű képviseletét szeretnénk ellátni. Legnagyobb eredményünk, hogy minden megyében van már megyei koordinátorunk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik