Belföld

Egy magyar párt lenyúlta a pandás logót a WWF-től

„Magyar, dolgozik, heteroszexuális – Kihalásra ítélve? Nem! Új Magyarország Párt” – áll az a párt Facebook posztjában a természetvédelmi civil szervezet ismert pandás logója mellett.

A hvg.hu cikke szerint a WWF jogi lépéseket is tervez amiatt, hogy az Új Magyarország Párt (ÚMP) a természetvédelmi civil szervezet közismert védjegyét, a pandás logót használja a kampányában. A WWF pandás logóját használja kampányában az ÚMP, amellyel veszélyezteti a civil szervezet általánosan pozitív megítélését és hírnevét – közölte a WWF, amely közleményében azt írta, a magyarországi vezetése megdöbbenve értesült a védjegy illetéktelen felhasználásáról.


Fotó: Új Magyarország Párt / Facebook

Az ÚMP a WWF értesülései szerint idáig Facebook-oldalán és elsősorban Szombathelyen, plakátokon használta a pandát. „Ezért minden jogi eszközzel fel kívánunk lépni a WWF logó jogszerűtlen, politikai célú felhasználása ellen, gátat szabva a további jogsértéseknek” – idézte a közlemény Fáth Ákost, a szervezet magyarországi ügyvezetőjét.

A WWF a leghatározottabban elhatárolódik minden politikai kampányüzenettől, politikai párttól vagy politikai mozgalomtól. Ezen kívül – mint nyitott, együttműködő, sokszínű természetvédelmi civil szervezet – a leghatározottabban elhatárolódnak mindenféle rasszista, homofób, részrehajló, kirekesztő magatartástól és propagandától is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik