Belföld

Kocsis Máté “nem kér a szocialisták utcai üvöltözéseiből”

Illegálisan kihelyezett, illetve megrongált plakátok miatt feljelentést tett a józsefvárosi önkormányzat a kerületi rendőrkapitányságon - tájékoztatta Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármester szerdán az MTI-t.

A polgármester közleményében kifejtette: a kampány kezdete óta a baloldali jelölt, Pál Tibor érdekében tevékenykedő aktivisták rendre megszegik a szabályokat, illegálisan ragasztanak plakátokat, festékkel okoznak maradandó károkat a közterületeken. Jelezte: a károk megközelítik a kétszázezer forintot.

Kocsis Máté példaként említette, hogy egyik éjszaka Pál Tibor érdekében álló, különböző trágár és sértő feliratokkal festették össze a Népszínház utca és a József körút sarkán található járda aszfaltját. Ebben az esetben a rendőrség a helyszínen igazoltatta a tetteseket, a többi esetben a térfigyelő kamerák felvételei alapján keresik a szocialista jelképeket jogsértően felfestőket.

Kocsis Máté arra szólította fel a baloldali pártok közös jelöltjét, hogy “ha már az elmúlt évek alatt semmiben nem segítette a kerületet, akkor a kampány idején legalább ne tegye tönkre”. Mint fogalmazott, Józsefváros nem kér “a reménytelen Pál Tibor kétségbeesett és erőszakos önfényezéséből, nem kér a szocialisták utcai üvöltözéseiből”. A polgármester a kampány szabályainak betartására és az okozott károk megtérítésére kérte a képviselőjelöltet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik