Belföld

Rekordszámú résztvevővel zajlot a Tesz-Vesz Tavasz

3000 Csongrád és Békés megyei fiatal csatlakozott az idén 7. alkalommal rendezett Tesz-Vesz Tavasz kezdeményezéséhez a március 21-24-i hétvégén.

Ez az adat meghaladja az előzetesen regisztráltak számát is (2700 fő). 2013-hoz képest épp a duplájára nőtt a csatlakozók száma. A Szeged24 is beszámolt a kezdeményezésről, ahol 32 település 60 csapatában végzett közösségi munkát.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája (IPC) által koordinált esemény célja, hogy önkéntes tevékenykedésre buzdítsa a fiatalok közösségeit oly módon, hogy maguk kell, hogy felismerjék, hol van szükség tettrekészségükre, leleményességükre, segítő szándékukra.

Ezérta fiatalok nem rájuk osztott feladatokat végeznek el, hanem erejükhöz és lehetőségeikhez mérten önkéntes vállalásaik révén tevékenykedhetnek közösségeikért, emberi és tárgyi környezetük jobbá, szebbé tételéért.

Számos olyan (állami, az egyházhoz nem kötődő) iskola csatlakozott, amelynek diákjai – mintegy 400 fő – számára ez a rendezvény hozzájárult a kötelező közösségi szolgálatuk teljesítéséhez. 900 fő plébániai közösségekben vett részt, mintegy 1700-an pedig iskolai keretekben.

A jövőre is (várhatóan március 20-22-én) sorra kerülő Tesz-Vesz Tavasz nyitott minden szociálisan érzékeny, tettre kész fiatal előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik