Belföld

Még csíphet a héten az éjszakai fagy

Kedden még hűs lesz az idő, de szerdától már megközelítheti alulról a 20 fokot a hőmérő higanyszála, éjszaka azonban szerdán lesz a leghidegebb mínusz 2 fokkal.

Kedden a fátyol- és a megnövekvő gomolyfelhők mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap, majd késő délutántól ismét kiderül az ég. Főként a Nyugat-Dunántúlon, a Tiszántúlon, és az Északi-középhegység térségében helyenként zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet élénk, néhol erős széllökések kísérik, majd késő délutántól mérséklődik a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 13 fok között valószínű. Késő estére 2, 7 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szerdán általában változó felhőzetre, többórás napsütésre számíthatunk, de a Nyugat-Dunántúlon erősebben felhős lehet az ég, és ott helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. A keleti, északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Csütörtökön napközben változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, majd délután dél felől erősen megnövekszik a felhőzet. Délutántól dél felől egyre több helyen valószínű csapadék. A keleti, délkeleti szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Pénteken nagyobbrészt erősen felhős idő várható, de a Dunántúlon felszakadozhat nagyobb területen is a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul.

Szombaton napközben szakadozik, csökken a felhőzet, az ország legnagyobb részén több órás napsütésre számíthatunk. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik