Belföld

És azt tudtad? Orbán Viktoré a nap híre

A Saudi Gazette lapból kell megtudnunk, hogy Orbán Viktor valójában Orbán Viktor Mihály? A Szaúdi Hírügynökség által közreadott képen a Szaúd-arábiai látogatáson tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytat a miniszterelnök-helyettesi rangot viselő Szalman bin Abdel-Aziz trónörökössel Rijádban.

Az arab lap fotót is közöl, majd azt írják, hogy a trónörökös fogadta Orbán Viktor Mihályt és a magyar delegációt. Mihály?

Prime Minister of Hungary Viktor Mihaly Orban

Ha rákeresünk Orbán Viktor önéletrajzára a parlament honlapján, Mihályról szó sincsen. 2013-as vagyonbevallásában is csak a Viktor szerepel, de a saját honlapján sincs Mihály. Csak a wikipédia szócikkén találjuk úgy meg a miniszterelnököt, mint Orbán Viktor Mihály. Meg ugye a Saudi Gazetta hasábjain, ahol a nyomtatott lapban a címlapon szerepelt.

Kerestük Havasi Bertalant, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjét, hogy árulja el nekünk az igazságot, Mihály is vagy csak Viktor, de cikkünk megjelenéséig nem válaszolt. Amint megkapjuk a választ, azonnal közöljük az Olvasóval.

UPDATE

Írt Havasi Bertalan, válaszát szó szerint közöljük:

“A miniszterelnök a nagyapja után kapta a második keresztnevét, amit nem használ.”

A találatért köszönet kollégánknak, Ignácz Péternek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik