Belföld

Nagy projektet zár a Sapa

Sapa Profiles Kft (sapa profiles)
Sapa Profiles Kft (sapa profiles)

A székesfehérvári Sapa Profiles Kft. több mint 814 millió forint összköltségű innovációs projektje révén magas színvonalú autóipari alkatrészeket állít elő, a program fél éven belül zárul.

A társaság hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a projekt 2012 júniusában indult, miután a vállalat több mint 322 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében. A támogatás összegét a társaság az új termékek kifejlesztéséhez szükséges gyártótechnológia beszerzésére, illetve egy mikroszkóp labor kialakítására fordította, a magas hozzáadott értéket előállító munkatársak bérjellegű költségei mellett.

Jelezték, hogy a fejlesztés a vállalkozás autóipari jelenlétét erősíti, illetve az elsődleges beszállítói pozíciók elérésében segít. A projekt várhatóan fél éven belül zárul.

A Sapa Profiles Kft. létrehozása az Alcoa-Köfém Kft. présmű üzletágának 2007 februárjában történt kiszervezésével, a Présmű Alba Kft. megalapításával indult el. 2009-re vált 100 százalékos tulajdonossá az Orkla csoporthoz tartozó svéd érdekeltségű Sapa Holding AB. A társaság fő tevékenysége a fémátalakítás, és megmunkálás, ezek eredményeként magas hozzáadott értékű alumínium profilok gyártása, feldolgozása és értékesítése. A Sapa Profiles Kft. közel hét éve van jelen Magyarországon, jelenleg több mint 1100 munkavállalót foglalkoztat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik