Belföld

Folytatódik a vásárhelyi anyagyilkos pere

A 22 éves fiú enyhítésért fellebbezett az őt 11 év börtönre ítélő elsőfokú határozat ellen.

Kedden kezdődik az édesanyja meggyilkolásával vádolt hódmezővásárhelyi fiú fellebbviteli tárgyalása a Szegedi Ítélőtáblán. A családi tragédiáról korábban mi is beszámoltunk. A 22 éves fiatalember tavaly januárban, egy vitát követően – begyógyszerezve, ittasan – puszta kézzel megfojtotta anyját, majd egy konyhakéssel elvágta a torkát.

A férfi a rendőröknek beismerte tettét. Októberben el is ítélték. A Szegedi Törvényszéken 11 év börtönt kapott, akkor azonban enyhítésért fellebbezett, így a Szegedi Ítélőtáblán most újratárgyalják az ügyét.

A bíróság a vádiratban foglaltakról közleményt adott ki. Eszerint a nő és a – drogproblémákkal küzdő – fiú között rendszeresek voltak a veszekedések. A férfi többször is meglopta anyját, illetve állandóan zaklatta, fenyegette, ha pénzre volt szüksége.

A tragédia estéjén is összevesztek. Az asszony, mint korábban már többször is, arra kérte a fiát, hogy költözzön el otthonról. Ekkor a fiatalember egy presszóba ment, ahol a korábban bevett gyógyszerekre alkoholt – egészen pontosan három deci bort – ivott. A kocsmázás után visszament a házukba majd végzett az anyjával. A nőt puszta kézzel, az arcát és a száját befogva fojtotta meg.

Mivel a vádlott nem volt biztos abban, hogy az anyja meghalt, kiment a konyhába, kést vett magához, és azzal átvágta a sértett nyakát. A vágás a halál bekövetkezte után történt – olvasható a közleményben.

A fiatal férfi a gyilkosság után felhívta a testvérét telefonon, akinek azt mondta, hívjon mentőt, mert az anyjuk végzett magával.

A férfinak korábban több öngyilkossági kísérlete is volt, és gyógyszerfüggősége miatt többször állt pszichiátriai kezelés alatt, a szakértői vélemény szerint azonban nem szenvedett elmebetegségben, gyengeelméjűségben, tudatzavarban a cselekmény elkövetése idején.

Az ítélőtábla büntető tanácsa reggel kilenctől tárgyalja az emberöléssel vádolt fiú ügyét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik