Belföld

A héten már nem lesz 20 fok

Hétfőn lehet pár órás napsütés, de már nem lesz olyan meleg, mint hétvégén, szerdától pedig még fagy is lehet éjszaka.

Hétfőn pár órás napsütésre délelőtt az Alföldön, délután inkább nyugaton számíthatunk. Átmeneti szünet után, főként a Dunától keletre nagy területen elered az eső, záporeső. Délután nyugaton inkább már csak záporok fordulnak elő, a Dél-Dunántúlon egy-egy zivatar is kialakulhat. A szél egyre többfelé nyugatira, északnyugatira fordul és továbbra is lehetnek erős széllökések. A hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között alakul, de délelőtt a Tiszántúlon még 16, 19 fok közé melegedhet a levegő. Késő estére 4, 8 fok közé hűl a levegő – derült ki az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzéséből.

Kedden erősen és gyengén felhős területek és időszakok váltakoznak, majd estére mindenütt csökken a felhőzet. Elszórtan valószínű záporeső. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 13 fok között alakul.

Szerdán nagyrészt gyengén felhős idős várható, de helyenként zápor előfordulhat. A keleti, északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 15 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, majd délután dél felől erősen megnövekszik a felhőzet. Kezdetben néhol lehet zápor, majd délen egyre több helyen valószínű csapadék. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul.

Pénteken északon szakadozott felhőzet valószínű, és hosszabb napos időszakok is lehetnek, míg délen többnyire erősen felhős időre van kilátás. Északon néhol, délen többfelé várható eső, zápor. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik