Belföld

MSZP: Orbán nem bujkálhat Mesterházy elől

A vitatémák között említették a szocialisták a fiatalok helyzetét, de Orbánnak szerintük válaszolnia kell arra is: miért kellett ilyen gyorsan, titkokban tető alá hozni a paksi szerződést. Erről beszélt Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja és Gúr Roland, a párt EP-képviselőjelöltje vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján – írja az MTI.

Orbán Viktor „nem bujkálhat” Mesterházy Attila kihívása elől – hangsúlyozta Szanyi Tibor, hozzátéve: ha máskor nem, Orbán Viktornak április 6-án szembe kell néznie a magyar emberek döntésével. Szanyi Tibor szerint április 6-án népszavazás lesz arról, hogy a magyar emberek keletre, vagy nyugatra akarnak tartozni, „az orosz medve fenyegetésében akarnak élni, vagy szabadon az európai országok közösségének tagjaként”.

A Fidesz és a Jobbik az orosz fennhatóságot szeretné – mondta Szanyi Tibor, kiemelve: a „kormányváltó pártok szövetsége” nyugat felé fogja kormányozni Magyarországot.

És időközben be is futott a menetrendszerinti reakció is a Fidesztől

Itt az MTI-OS és a Fidesz közleménye:

„A Gyurcsány-koalíció már megmutatta, hogy merre kormányozná az országot, tönkretette és csaknem Görögország sorsára juttatta Magyarországot. Az orosz medve fenyegetésében egyedül a kommunista diktatúra és annak az MSZMP-nek a kormányzása alatt élt az ország, amely az MSZP jogelődje, és amelynek matricái – Zuschlag János vallomása szerint – máig ott vannak a szocialisták titkos széfjein.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik