Belföld

„Mosolygós, vidám, fiatalos tavaszi összejövetelt” vár a Fidesz

Nyitrai Zsolt, a nagyobbik kormánypárt társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót, ott mondta, hogy „mosolygós, vidám, fiatalos tavaszi összejövetelre” számít, valamint nagyon sok családot is várnak – írja az MTI.

Március 29-én délután 3 órakor kezdődik a választási szövetség nagygyűlése, melyen beszédet mond Joseph Daul, az Európai Néppárt nemrég megválasztott elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, valamint a határon túli magyarság képviseletében Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Nagyon nagy Békemenet, másnap kései március 15-e

Békemenet is lesz aznap, Nyitrait arról tájékoztatta a CÖF, hogy szombaton „minden idők legnagyobb békemenetére készülnek”, és a délután egy órakor, a Kossuth térről induló békemenet az Alkotmány utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy úton a Fidesz-KDNP nagygyűlés helyszínére, a Hősök terére vonul majd, ahol csatlakoznak a nagygyűlés résztvevőihez.

Fotó: MTI / Mohai Balázs

Nyitrai Zsolt azt mondta, arra kérik minden szimpatizánsukat, hogy vegyenek részt szombaton a Kossuth térről induló békemeneten, majd a Fidesz és a KDNP választási nagygyűlésén is.

A baloldali ellenzék pedig másnap, jövő vasárnap pótolja a március 15-én elmaradt demonstrációjukat, az Opera előtt. Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a helyszín szimbolikus, hiszen 2012. január 2-án ott tüntettek először közösen az ellenzéki pártok és mozgalmak, a hatályba lépő alaptörvény ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik