Belföld

Vona Gábor: a Jobbik nem neonáci és nem rasszista

Ignácz Péter
Ignácz Péter

főleg kül. 2014. 03. 22. 16:42

A Jobbik nem neonáci párt, tagjai nem rasszisták – mondta Vona Gábor szombaton Hajdúböszörményben, szavait a párt választási fórumán jelen lévő EBESZ-ellenőröknek címezve. A Jobbik elnöke arra kérte az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet képviselőit, hogy számoljanak be a Jobbik fórumán látottakról, amelyen “nyakas, református emberek” vesznek részt.

“Így néznek ki a nácik?” – tette fel a kérdést, majd kijelentette: “csak azt szeretnénk, ha a saját országunkban nem lennénk másodrendű állampolgárok, ha nem kellene elmenni a gyerekeinknek külföldre, ha lennének tisztességes nyugdíjak (…), ha a politikusok tisztességesen politizálnának”.

Ugyancsak az EBESZ-ellenőröknek címezve Vona Gábor arról is beszélt, ha a Jobbik megnyeri a választást, miniszterelnökként az első brüsszeli útján szembesíteni fogja az Európai Uniót az egyenrangú tagságot, egyenrangú állampolgárságot kilátásba helyező ígéreteivel. Mert mi lett az ígéretekből? – tette fel a kérdést a Jobbik elnöke, s válaszolt is rá: “európai szintű munkát végzünk, a boltban osztrák áron vásárolunk, fizetéskor meg kínai kisgyereknek érezzük magunkat”.

Vona Gábor kifogásolta, hogy Magyarország uniós csatlakozása után gyárakat zártak be, a nyugati cégek saját termékeiket hozták ide. “Mi ebben a demokrácia, az együttműködés?” – kérdezte, hozzátéve: “már a földünk, a vizünk is kellene, meg az is, hogy vágjuk ki az akácainkat, s jöjjön a kínai méz”.

Közlése szerint ezért – ha kormányra kerülnek – kezdeményezik az európai uniós csatlakozási szerződés újratárgyalását, és csak annyit kérnek: “szeretnénk magunkat etetni”.

“Mi nemcsak 10 millió, hanem 30 millió embert is tudnánk etetni” – utalt a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar ki nem használt lehetőségeire a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, nagy tapsot kiváltva mintegy 300 fős hallgatóságából.

Vona Gábor a helyi Petőfi Házban megtartott választási gyűlésen azt mondta, tarthatatlan, hogy a politika és a korrupció szinonimák Magyarországon. Ennek megszüntetését ígéri a Jobbik programjának elszámoltatási fejezete, amely a rend és a megélhetés fejezetekkel kiegészülve jelenti a párt legfontosabb kormányzati tennivalóit – mondta Vona Gábor, a választók figyelmébe ajánlva Kulcsár Gergelyt, a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltjét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.