Belföld

Rajzoljuk le a vizet

Az Alfölvíz Zrt., mint a régió legnagyobb víziközmű-szolgáltatója a Víz Világnapja alkalmából 2014-ben is színes programokkal és rajzpályázattal várja az érdeklődőket.

A világnap időpontjához közeli napokban Békés és Csongrád megye óvodásait és az általános iskolák alsó tagozatos gyermekeit – előzetes bejelentkezés után – ismeretterjesztő játékokkal, játékos feladványokkal várják a szolgáltató üzemmérnökségi központjaiban. A nagyobb diákoknak meghívására ismeretterjesztő előadásokat tartanak az ALFÖLDVÍZ Zrt. szakemberei. A programok célja felhívni a figyelmet vizeinek védelmére, az ivóvízfogyasztás fontosságára és a csapvízre, mint alapvető és biztonságos élelmiszerre.

A szolgáltató szeretne minél több óvodást és iskolást bevonni a programba, ezért „Mindennapi kincsünk az ivóvíz” címmel rajzpályázatot hirdetett, amelynek keretében április 22-éig, a Föld Napjáig várják mindazon Békés és Csongrád megyei óvodás és általános iskolás csoportok pályamunkáit, akik kedvet és tehetséget éreznek ahhoz, hogy egy rajzon, festményen megmutassák, számukra miért fontos mindennapi kincsünk, az ivóvíz.

A pályázaton a legjobb alkotások beküldői megnyerhetik csoportjuk, osztályuk kirándulását a kiírás szerint, összességében 300 ezer forint értékben.

A pályázati feltételekről részletes információ a szolgáltató honlapján, a www.alfoldviz.hu weboldalon található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik