Belföld

Fidesz: a szegények állandó rettegésben éltek a Gyurcsány-korszakban

Hoppál Péter Fidesz-szóvivő szerint a Gyurcsány-korszak vezetői eltűrték, hogy a szegények állandó félelemben éljenek, és így őket a bűnözők komolyabb következmények nélkül megnyomoríthatták, zsarolhatták és bántalmazhatták. Egyben az egyik legnagyobb aljasságnak nevezte, amikor egyesek vétlen, szegény sorsú embereken élősködnek, és uzsorakölcsönbe hajszolják őket.

Szavai szerint ugyanazok, akik ma különféle “szlogeneket gyártanak” a szegények megmentéséről, kormányon nem csak hogy tömegeket tettek munkanélkülivé és taszítottak nyomorba, de “a kisujjukat sem mozdították”, amikor az uzsora-bűncselekmények miatt ezek az emberek még nehezebb helyzetbe kerültek. Akkoriban, különösen Észak-Magyarországon, az uzsorások “diktálták az utca törvényét” – fogalmazott.

Mára vége annak a korszaknak, amikor a hatóságok szemet hunytak afelett, hogy egyes térségekben, jellemzően Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, uzsorások fosztogattak – mondta Hoppál Péter.A szóvivő elmondta: ma már szigorú törvénymódosítások védik a nehéz sorsú embereket az uzsorásoktól, köszönhetően a Fidesz által kezdeményezett törvénymódosításoknak, és 2012-ben 861, tavaly 610 büntetőeljárás indult uzsorások ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik