Belföld

Most még játék, később a zsebed bánja![x]

A budapestiek és Pest megyeiek már bizonyítottak a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőn

Március 17-én, hétfőn lezajlott a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő idei első, budapesti középdöntője, ahol a fővárosi és Pest megyei diákok bizonyították pénzügyi tudásukat. Idén minden eddigi rekordot megdöntött a jelentkezők száma: 1081 pályázat érkezett, összesen 4700 diák versenyzett a középdöntőt megelőző online fordulóban.

Összesen húsz, korosztályonként 5-5 csapat versenyzett március 17-én, hétfőn az Aranytíz Kultúrházban a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő első középdöntőjén. Budapest és Pest megye diákjai fele-fele arányban képviseltették magukat, végül mind a négy korosztály versenyén fővárosi csapat került ki győztesen: két nyertes csapat érkezett a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolából, emellett az újpesti Budapesti IV. Kerületi Babits Mihály Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium, valamint a kőbányai Bornemissza Péter Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola tanulói végeztek kategóriájukban az első helyen. Dobogós helyezést értek el ugyanakkor Áporka, Tápiószecső, Isaszeg, Cegléd, Nyársapát és Alsónémedi diákjai is, egy zuglói és egy XIX. kerületi iskolával együtt.

„A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő egy jó lehetőség arra, hogy a gyerekek játékos formában gyakorolják a pénzügyi döntéseket, például egy szerepjátékon vagy egy kódfejtős feladaton keresztül” – közölte  Kriska-Sali Szilvia, a K&H Bank közép-magyarországi régiójának lakossági fiókcsoport-igazgatója, a zsűri elnöke.

A vetélkedőn részt vevő általános iskolások száma évről évre nő. Idén minden kategóriában megdőlt a tavalyi rekord: 224 település 350 iskolájából 1081 érvényes pályázat érkezett. Ebben az évben 4700 diák mérte össze pénzügyi tudását az első, online fordulóban. Az előző évhez képest másfélszeresére nőttek a számok.

A legaktívabb megye idén is Pest lett: 192 csapat jelentkezett innét, ez a szám tavaly 151 volt. Továbbra is a második legfiatalabb korosztályt érdekli leginkább a pénzügyi verseny, a tavalyi év után idén ismét a 3-4. osztályosok közül került ki a legtöbb nevező. Idén ebből a korcsoportból 363 csapat küldött be megfejtést.

A Bank idén negyedik alkalommal rendezi meg a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőt, mivel különösen fontosnak tartja, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket. Így már fiatalként is tudatosan hozzák meg gazdasági vonatkozású döntéseiket, természetes lesz számunkra a napi pénzügyekben való eligazodás és ezen a területen is teljes életet élhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik