Belföld

Újra a hétvégén romlik el az idő

Vasárnapig élvezhetjük a kora nyári időt, majd egy hidegfront hoz lehűlést és csapadékot.

Pénteken és szombaton is kellemes, meleg tavaszi idő várható. Általában véve sok lesz a napsütés, amit csak időnkénti kisebb felhősödések zavarhatnak. Többfelé erős, a Dunántúlon akár viharos lökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul. Késő estére 9, 14 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Vasárnap egy hidegfront hatására nyugat felől erős felhősödés kezdődik, kezdetben a Dunántúlon, később máshol is egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor. Szeles marad az idő, a Dunántúlon már visszaesik a hőmérséklet. 18-23 fokra melegszik fel a levegő, nyugaton azonban már több fokkal visszaesik a hőmérséklet.

A jövő hét elejére barátságtalanabb, gyakran csapadékos, szeles, az eddigiekhez képest több fokkal hűvösebb idő előjelei körvonalazódnak – írja az Időkép. Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati, északi szél megerősödik, nyugaton időnként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a csúcshőmérséklet 10 és 19 fok között várható, északkeleten lesz a melegebb.

Kedden is marad felhős vagy borult az ég. Többfelé számíthatunk esőre záporra. Az északnyugati, északi szél megerősödik, nyugaton időnként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 16 fok között alakul, északkeleten melegebb idő várható.

Végítélet? Á, nem, csak jön a vihar

Remélhetőleg ilyen gyors időjárás-változásban nem lesz részünk – döbbenetes viharfelhők rohanják le a strandot

Ajánlott videó

Olvasói sztorik