Belföld

Pólóminták ellen vonulna a szélsőjobb

Egy underground művész kiállítja pólómintáit, ahol újraértelmezte Kossuthot és Szűz Máriát. A szélsőjobb azonnal szervezkedni kezdett.

Koby-nak ma este lesz a pólóbemutatója, utána buli, egy átlagos péntek este – lenne, ha több szélsőjobboldali oldal nem kezdett volna azonnal szervezkedni, írja a 444.

Hipster Kossuth, Hip-hop Szűz Mária, Bicikliző Napóleon – ezek a minták kerültek többek között a pólókra, ez nem tetszik a szélsőjobboldali portáloknak. Az Alfahíren többek között azt írják, hogy:

„Egyáltalán nem fogunk csodálkozni azon, ha ezek után több jóérzésű magyar ember meg fogja látogatni Koby kiállítását, és kifejezi majd nemtetszését.”

Egy másik, hasonlóan szélsőséges portálon pedig az olvasható, hogy:

„Lépjünk fel az újabb magyargyalázás ellen! Nem, nem és nem. Innentől kezdve ne mondja senki, hogy ártatlan tréfa. Ha ezt eltűrjük, akkor megérdemeljük a sorsunkat.”

Majd mindenhol leírják a pontos címet és a dátumot is.

Az újraértelmezett Kossuth
Kép: innen

Nemzetgyalázás?

Ennek a sztorinak nem ez az első felvonása, korábban szintén a 444 írt arról, hogy a szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye ifjúsági tagozata bojkottot hirdetett a pólókat forgalmazó üzletek ellen, akik le is vették a polcaikról a terméket, a koronás Kossuthot és a hip-hop Szűz Máriát. Később pedig Szilágyi György, a Jobbik képviselője feljelentést is tett az ügyben, nemzeti jelkép megsértése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik