Belföld

Lázár: 10 pontos kívánságlista a következő Fidesz kormánynak Vásárhelyről

Az államtitkár elmondta, ez a záloga annak, hogy a vásárhelyiek ismét Orbán Viktor kormányra kerülését támogassák.

A város képviselőivel és a sajtó képviselővel ismertette először Lázár János azt a tíz pontba foglalt kéréscsokrot, melyet a következő Fidesz kormánynak meg kell valósítania Hódmezővásárhelyen, azaz ezt kéri a város Orbán Viktor kormányától.

1. Az önkormányzat a kormány és uniós pályázatok segítségével 1500 új munkahelyet teremt a városban. A kormánytól azt várják, egy ipari beruházást is hozzon a városba. Ehhez bővítik az ipari parkot is.

2. 2014 őszén alapkőletételre kerül sor a várost elkerülő 47-es főút kapcsán. Az építkezés két és fél év alatt meg is történik.

3. Az országban elsőként épül elővárosi villamos vasút – Tram Train – Szeged és Vásárhely között, 35 milliárd forintból.

4. További 4 milliárdot költenek a kórházra mely teljesen megújul, új járó beteg ellátást alakítanak ki.

5. 2018 végéig az összes vásárhelyi oktatási intézményt fel fogják újítani. Óvodát, általános és középiskolát egyaránt.

6. 800 millióval támogatja az állam a 2016-os ifi úszó EB megrendezését, 500 millióból regionális vívó és ökölvívó központ épül. A stadion felújításával ott pedig atlétikai központot építenek

7. Folytatódik a belváros felújítása, de meg fog újulni a teljes hódtói városrész és az Andrássy utca elejét is felújítják a Rapcsák utcához hasonlóan. Emellett kiemelten támogatják a vásárhelyi panelprogramos pályázatokat.

8. Sürgősen ki kell osztani a még meglévő 1500 hektár vásárhely környéki állami földet. A következő ciklus uniós mezőgazdasági pályázataiból a vásárhelyi gazdák előnyt fognak élvezni.

9. A közbiztonság további javítása érdekében 1 milliárdból teljesen felújítják a városi rendőrkapitányság épületét.

10. A szükséges, országos haderő korszerűsítés kapcsán a legjobb hazai egységet, a vásárhelyit kiemelten támogatják, ugyanígy a helyi laktanyát is.

Lázár még elmondta, ezt a 10 pontot még sokat fogják ismételni a következő két hétben. Hozzátette, bízik benne, Vásárhely 24 év elteltével is jól dönt, hiszen itt sohasem győzött még baloldali erő, vagy eszme.

Az államtitkár a vásárhelyi Fekete Sasba egyébként frissen, vidáman és két keréken érkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik