Belföld

Az ország első iskolai mobilalkalmazása: ez a KőrösyAPP!

A szegedi Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola vezetősége úgy gondolja, ez fontos mérföldkő abban, hogy az oktatási intézmények építsenek az internetes generáció információszerzési szokásaira és támogassák az innovatív megoldásokat.

Mobil az iskolában? Manapság sokan úgy gondolják, hogy e kettő együtt csak a tanulás rovására mehet. A szegedi Kőrösyben mindig hittek abban, hogy az újítások előreviszik az oktatást, csak tudni kell azokat jól használni. A most megjelent androidos alkalmazás lelkes önkéntes fejlesztés eredménye, és jól illeszkedik az iskola gazdasági és informatikai képzéséhez.

A mobil a tanulók körében igen elterjedt, és közkedvelt, hétköznapi eszköz, és nem csakszórakoztat, hanem segítheti is az iskolai munkát. Persze itt nem a tanórai, pad alatti internetezésre gondolunk. Használjuk arra, hogy ezen a csatornán is kapcsolatot tarthassunk diákjainkkal, elérjük őket akkor is, ha éppen nem az iskolában vannak

Ezért az országbanelsőként a Szegedi Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskolában saját iskolai mobilalkalmazást bocsátanak a tanulóik rendelkezésére.

Március 21-én, pénteken mutatkozik be az iskola mobilalkalmazása, a KőrösyAPP. Lelkesönkéntes fejlesztés eredménye az az Android-alapú alkalmazás, amely segítségével a tanulókhoz kézközelbe viszik az iskolai információkat. Nyitva van-e már a menza? Vajon most kérhetek iskolalátogatásit a titkárságon? Mi a matektanárom e-mail címe? Melyik teremben lesz órája annak a csinos 9.A-s lánynak?

Csak két kattintás, és a diák élő Internet-kapcsolatnélkül, az alkalmazásból megkapja a választ. Az Internet-kapcsolatot igénylő, folyamatosan frissülő információkat tartalmazó iskolai oldalak pedig egy helyről elérhetők. A program fejlesztése terveik szerint folyamatos lesz, építenek a tanulók és a tanárok véleményére.

Az iskolában a tanulók már több mint 6 éve az iskola honlapjáról értesülnek a másnapihelyettesítésről, vagy elmaradó órákról, a versenyek, vizsgák időpontjairól vagy az iskolai rendezvényekről.

Az iskola Facebook oldalának már majdnem 1600 követője van, de egyes bejegyzések néha 3-4 ezer embert is elérnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik