Belföld
influenza(1)(960x640).jpg (beteg, nátha, )

Tovább csökkent az influenzások száma

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2014. 03. 20. 10:27

Az influenza aktivitás a megye egészére nézve a mérsékelt tartományban van.

A megye területén a 11. héten, az influenza figyelőszolgálat adatai alapján 993 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 30,9%-al kevesebb, mint az előző héten – áll a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének hírlevelében.

Influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz forduló betegek aránya két járás területén csökkent, egy járás területén változatlan. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány azonban a Dunaújváros, Székesfehérvár, illetve a Móri járás területén is a járványos küszöb érték felett van, valamennyi járás területén mérsékelt aktivitást mutat.

Fejér Megye valamennyi fekvőbeteg intézményeiben megelőző intézkedésként a kórházakban kezelt hozzátartozóink, szeretteink védelmét szolgáló, február 21-töl elrendelt látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.

Ajánlatos, hogy akik megbetegedtek, saját és mások védelme érdekében forduljanak orvoshoz, gyógyulásukig maradjanak otthon és kövessék orvosuk tanácsait.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.