Belföld

Kitört a kora nyár

Elrámolhatjuk a téli ruháinkat: 23-24 fokig emelkedik a hőmérséklet a héten.

Csütörtökön jobbára napos, csapadékmentes idő várható. Főként az Észak-Alföldön és a főváros térségében kísérik élénk széllökések a nyugati, délnyugati szelet. A hőmérséklet kora délután általában 20 fok körül alakul, a nyugati határ mentén 22, 23 fok is lehet. Késő este 5, 11 fok valószínű – derül ki az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken eleinte derült idő lesz, majd délután a napsütést délnyugat felől érkező fátyolfelhőzet szűri. Csapadék nem várható. A déli szél napközben elsősorban a Kisalföldön erősödik meg időnként. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a a levegő 18 és 24 fok közé melegszik fel.

Szombaton eleinte a napsütést főként fátyolfelhők szűrik, majd délnyugat felől egyre nagyobb területen kiderül az ég. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél elsősorban az Észak-Dunántúlon erősödik meg többfelé. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Vasárnap délelőtt derült, napos idő lesz, majd délnyugat felől növekedni kezd a felhőzet. Estefelé a nyugati és az északi megyékben helyenként kisebb eső, záporeső előfordulhat. Többfelé megerősödik, északnyugaton és a magasabb tájakon néhol viharossá fokozódik a délnyugati, déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Hétfőn délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet. Főként a Dunántúlon és az északi országrészben várható több helyen eső, záporeső, egy-egy zivatar. Észak-Dunántúlon a szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a csúcshőmérséklet 15 és 22 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik