Belföld

Indul a Tesz-vesz tavasz

24.hu
24.hu

2014. 03. 20. 09:03

Harminckét település hatvan csoportjában az előzetes regisztrációk alapján 2700 fiatal végez különféle önkéntes munkákat a Szeged-Csanádi Egyházmegye ifjúságpasztorációs irodájának szervezésében péntektől vasárnapig.

A Tesz-vesz tavasz néven immár hetedik alkalommal megszervezett kezdeményezés célja, hogy egy időben önkéntes tevékenykedésre buzdítsák a fiatalok közösségeit az egyházmegye különböző helyein, érzékennyé téve őket a környezetükben felbukkanó feladatok észrevételére, és tettrekészségük, kreativitásuk révén azok elvégzésére.

Az önkéntes vállalások alapján elvégzett feladat lehet bármi, ami jobbá, emberibbé, szebbé teszi egy vagy több ember életét vagy környezetét. A fiatalok csoportjai között lesz, amelynek tagjai a szegedi Dóm téren végeznek tavaszi nagytakarítást. Vannak, akik fákat és virágokat ültetnek, sövényeket metszenek; parkot, füvészkertet és fűszerkertet gondoznak.

Sokan takarítanak temetőket, templomkerteket, plébániai és iskolaudvarokat, közösségi épületeket. Más diákok színi előadásokat, drámajátékokat és zenés műsorokat adnak elő, és olyanok is akadnak, akik I-II. világháborús emlékművet és sírokat takarítanak, múzeumi kiállítási anyagot készítenek elő. Többen vállalták, hogy segítenek a hajléktalanok étkeztetésében, mások pedig állatmenhelyre mennek, kerékpártárolót, forgóhintát, kerítést, előteret és játszóteret festenek.

Idén már a középiskolások kötelező közösségi szolgálatába is beleszámíthat a Tesz-vesz tavasz során végzett tevékenység.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.