Belföld

100 éve kezdődött a borzalom

tortenelmi-versenyen-a-diakok(1)(960x640).jpg (történelmi versenyen a diákok)
tortenelmi-versenyen-a-diakok(1)(960x640).jpg (történelmi versenyen a diákok)

I. világháború kezdetének 100. évfordulója alkalmából hirdetett a Széna Téri Általános Iskola városi, történelmi vetélkedőt a 7.-8. osztályos tanulóknak.

Emlékezés, megismerés, vetélkedés – ez lehetne a jelszava a Széna Téri Általános Iskola háromfordulós, az I. világháború történéseire épülő versenyének. A megmérettetésre 18 csapat jelentkezett, azonban csak a fele jutott el a döntőig. A négy fős, hetedikes és nyolcadikosokból álló csoportoknak március 20-án, a döntőben változatos feladatok sorát kellett megoldaniuk – szókeresők, képfelismerés, behelyettesítős feladatok -, hogy bizonyítsák tudásukat.

A rendezvény elején a Nőszirom Énekkar idézte meg dalaival a frontborzalmait, a háború hangulatát, majd az iskola igazgatónője Minárikné Ambrus Magdolna mesélt a 1914-es fehérvári helyzetről.

Az előző két – levelezős – forduló volt a döntőre való felkészülés időszaka is, hiszen ott a diákok még igénybe vehették a tankönyvek, az internetet, most azonban csak a saját tudásukra számíthatnak – mondta el az igazgatónő.

Amiből – szerencsére – bőven akadt minden csapatnál, így a verseny kiélezett lett.
A legjobb helyezést a Hétvezér iskola csapata érte el, Horváth Anna, Mohácsi Mirtil, Rábaközi András és Heincz Barnabás lettek az elsők. A képzeletbeli dobogó második fokára a Vasvári iskola küldöttjei állhattak fel, míg a bronzérmesek a II. Rákóczi Ferencből kerültek ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik