Belföld

Játék, zene, és szociális programok az új közösségi házban

A Szabadság tér felújításával a környék egy pazarul felszerelt klubbal és hozzá tartozó szolgáltatásokkal bővült Vásárhelyen.

Az új klubot – közösségi házat – Almási István polgármester adta át, mint a Szabadság téri rekonstrukció részét. Kéri Enikő programmenedzser az új létesítményt mutatta be. Minden délután 4 órától a klub szabadon látogatható. Hétfőn idősbarát-tanácsadás, csütörtökön háztartás-gazdálkodás, míg szerdán munkahely kereséssel kapcsolatos klub várja a környék lakóit.

A 160 négyzetméteres klubterem-együttes minden szabadidős felszerelést tartalmaz. A legkisebbeket kézműves játékok, társasjátékok, a nagyobbaknak csocsó, számítógép került beállításra. Az egyik különteremben zene klubot hoztak létre. Két millió forintból 4 gitár, erősítők, hangfalak, dobfelszerelés, szintetizátor és mikrofonok gazdagítják a házat, ami szintén mindennap látogatható és használható.

60 órás munkahely keresést segítő kurzust is indítanak trénerek segítségével ingyenesen. Erre a hivatalban Kéri Enikőnél tudnak jelentkezni az érdeklődők. Azon környékbelieknek akik nem találnak munkát OKJ-s képzéseket is indítani fognak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik