Belföld

Itt tanultak a holnap katonai vezetői

Vásárhelyen ismerkedtek a katonák békebeli mindennapjaival a jövő törzstisztjei.

Egy hétre a MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségébe látogattak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem törzstiszti tanfolyamának hallgatói. A honvédség számos alegységétől érkeztek főiskolát végzett katonák a képzésre.

A résztvevők teljesen átfogó ismeretet kapnak a Magyar Honvédség működéséről, így könnyebben el tudják helyezni a saját munkájukat a rendszerben. A 62. Lövészzászlóaljhoz tervezett foglalkozások alapvetően a csapatok béke életéről, a napi élet vezetéséről, illetve egy harcálláspont telepítéséről és annak működéséről szóltak – mondta el a négyhónapos képzésről Búz Csaba hadnagy, a Bocskai-dandár szóvivője, hozzátéve, a tanfolyam alapvetően elméleti képzésből áll, de egyre több gyakorlati jellegű órát építenek be a tanrendbe.

A törzstisztek számára szükség van a gyakorlati képzésre és a filozófiánk az, hogy ezeket a foglalkozásokat mindig olyan szervezeteknél tartsuk, akik az adott témához a legjobban értenek – erről már Kolossa Sándor nyugállományú alezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója beszélt, aki elmondta, májusban egy, a vásárhelyi lövészzászlóalj törzsével végrehajtott szimulációs gyakorlatra még egyszer visszatérnek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik