Belföld

A KÉSZ is megvenné a Praktikert

A KÉSZ-csoport nem kötelező érvényű, indikatív árajánlatot tett a Praktiker magyarországi áruházaira, a végleges ajánlatot a MI-BE Alfa Kft. nyújtja be.

A KÉSZ-csoport a Praktiker-áruházlánccal szeretné bővíteni tevékenységi körét, amely az építőipar mellett kiterjed a szálloda- és a vendéglátóiparra, a flottaüzemeltetésre és egyéb üzleti szolgáltatásokra, valamint az élelmiszer-kereskedelemre.

Pintyőke Marcell, a csoport kommunikációs üzletág vezetője kifejtette, a több mint 1500 munkavállalót foglalkoztató, 70 milliárd forintos árbevételű vállalat sikeresen tudná üzemeltetni Magyarország egyik legnagyobb barkácsáruház-láncát.
A kommunikációs vezető tudatta, amennyiben a tulajdonos elfogadja a Praktiker Barkácsáruházak Kft.-re tett ajánlatot, a végleges árajánlatot a KÉSZ-csoport tagja, a MI-BE Alfa Kft. fogja megtenni. Ez a cég most is üzleti kapcsolatban áll az áruházlánccal azzal, hogy a fővárosi, Mester utcai épületet tőle bérli a Praktiker.

A Praktiker németországi anyavállalata 2013 szeptemberében jelentett fizetésképtelenséget, majd októberben felszámolási eljárás iránti kérelmet terjesztett elő a Baumarkt Praktiker International GmbH, a Magyarországon 21 áruházat működtető Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. anyavállalata is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik