Belföld

Széles Gábor: lesz energiacella, de nem tudni, mikor

A magyar nagyvállalkozó, aki gazdasági csodafegyvert hirdetett, meg azt, hogy ez kétharmadot hoz újra a Fidesznek, kicsit elszomorított minket.

A HVG-nek sikerült beszélnie néhány percet Széles Gáborral, rossz híreket kaptunk. Az biztos, hogy energiacella lesz, de a választások előtt már biztos nem, arra a kérdésre sem válaszolt egyértelműen Széles, hogy idénre megérkezik-e a csodafegyver.

„Az energiacellának kulcsszerepe lesz abban, hogy Magyarországon olcsó legyen az áram” – mondta Széles Gábor, ez ám a rezsicsökkentés, ha egyszer készen lesz.

A paksi bővítésről a vállalkozó felvázolta, hogy Paks a nagyvállalatok, a nagyvárosok igényeit szolgálja majd ki, az ő cellája meg a lakosságot és a kisvállalkozásokat. De titkolózott is Széles, nem árult el mindent, például nem tudni, mi fogja hajtani az energiacelláját.

A nagyvállalkozó korábban a Hír24-nek azt mondta, kicsit csúszásban vannak, „sajnos a nemzetközi kooperációban készülő berendezés fejlesztése lassabban megy, mint gondoltam”. Bár akkor azt is mondta, hogy még tavaszig sem kell várnunk. De melyik tavaszig?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik