Belföld

Mégis elkaszálták a Fidesz-propagandát a TV2-n

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2014. 03. 18. 16:35

A kormányváltó szövetség két politikusa, Braun Róbert (MSZP) és Szigetvári Viktor (Együtt-PM) panaszt tett a TV2-n futó, „Magyarország jobban teljesít” szlogenű propagandaanyagok miatt, arra figyelmeztetve, hogy Magyarország kormánya az adófizetők pénzéből építette fel és tette ismertté ezt a fősort, majd azt – jelképes összegért – átadta egy pártnak, nevezetesen a Fidesznek, így a kormányzati “tájékoztató anyagok” terjesztése valójában nem más, mint közpénzen végzett pártpropaganda – írja az Együtt-PM.

Miután a Nemzeti Választási Bizottság jogsértés hiányában elutasította a keresetet, a két politikus a Kúriához fordult jogorvoslatért. A Kúria most kézhez kapott végzésében a kormányváltó szövetségnek adott igazat és eltiltotta a TV2-t a további jogsértéstől, továbbá arra kötelezte a csatornát, hogy a határozat közlésétől számított 3 napon belül a jogsértő közlésekkel azonos napszakban, és ahhoz hasonló módon tegye közzé a végzés rendelkező részét.

Az indokolásban a Kúria – a többi között – kimondja, hogy egy tájékoztató anyag esetében nem a megrendelő személye, hanem az anyag tartalma határozza meg azt, hogy politikai reklámról, vagy közérdekű közleményről van-e szó.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.