Belföld

Év orvosa díj: szegedi doktor a második

A szegedi Simonka Zsolt a második Az év orvosa közönségszavazásán.

Október óta több szegedi orvos is felkerült az Astellas-esélyesek közé, közülük csak Simonka Zsolt, a SZTE Sebészeti Klinika egyetemi tanársegédje jutott a top 5-be, sőt, második helyen áll.

Vasárnap éjjel lezárult az idén hetedik alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év orvosa pályázat internetes közönségszavazása. A szavazás időszaka alatt összesen 13.670 érvényes szavazat érkezett.

A végeredményt és a közönségdíjas orvos személyét még nem hirdették ki, ugyanis erre a március 21-i ünnepélyes díjátadón kerül majd sor. Az viszont biztos, hogy az élmezőnyben van egy szegedi is.

A dobogósok:

  • Dr. Kelemen Edit – gyermekgyógyász főorvos (Kecskemét)
  • Dr. Simonka Zsolt – sebész szakorvos, egyetemi tanársegéd (Szeged)
  • Dr. Szegedi István – gyermekonkológus, -hematológus, egyetemi docens (Debrecen)

Astellas-díj

Az Astellas-díj azokat illeti, akik kiemelkedő emberi és szakmai teljesítményükkel kivívják a páciensek és kollégáik elismerését. Idén minden korábbinál több, összesen 115 jelölt kapott lehetőséget arra, hogy a nagyközönség támogatásával a legjobbak közé kerülhessen.

Először a zsűri állított fel egy rangsort, azután lehetet szavazni az orvosokra.Fontos szabály, hogy a közönségszavazás teljes ideje alatt mindenki csak egyszer voksolhat. Az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat közönségjelöltjei közül végül az kerül első helyre és nyeri ezzel a 2013-as Astellas-közönségdíjat, aki a zsűri által felállított rangsor és az internetes közönségszavazás összesített eredménye alapján a legmagasabb pontszámot éri el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik