Belföld

Ma a Balatonra csap le a vihar

A Balaton környékén citromsárgariasztás van érvényben.

Hétfőn a napsütést délelőtt még gyakrabban, délután már ritkán és csak egy-két helyen zavarják felhők. Számottevő mennyiségű csapadék már sehol sem valószínű. Az északnyugati szél erős, a délnyugati országrész kivételével a kora délutáni órákig nagy területen viharos lesz, majd estefelé az ország egyre nagyobb részén mérséklődik a légmozgás.

Az ország jelentős részére elsőfokú figyelmeztetét adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország “szélcsatornájában”, tehát a Sopron – Siófok – Paks, és a Szécsény – Debrecen vonalak közé eső területen időnként ma napközben is viharos erővel fújhat az északnyugati szél. A legerősebb lökések 65-75 km/h között valószínűek, tehát azért jócskán elmaradnak a tegnapi értékektől. Estétől pedig jelentősen mérséklődik a légmozgás – írja veszélyjelzésében az OMSZ.

A Balaton környékére citromsárgariasztást adtak ki az erős szél miatt. Balatonszemesnél már szombaton kiöntött a víz a viharos szél miatt.

A hőmérséklet csúcsértéke 15, 21 fok között várható. Késő este 8, 13 fok várható.

Kedden már többnyire mérsékelt marad a szél. Változó felhőzetre, több-kevesebb napsütésre számíthatunk, délnyugaton túlnyomóan napos, északkeleten pedig inkább felhős idő ígérkezik. Csapadék nem várható.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Szerdán többnyire felhős vagy erősen felhős lesz az ég, majd északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, estére mindenütt gyengén felhős idő várható. Szórványosan kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik, több helyen viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a csúcshőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik