Belföld

Holtversenyben az élen

Nagyarányú, 17 gólos győzelmet aratott a hétvégén a HLKC.

Magabiztos győzelemmel biztosította be a helyét az élbolyban a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club felnőtt csapata. A lányok hazai pályán 39-22-re verték a sereghajtók közt küzdő Szeghalom NKC gárdáját. A vásárhelyiek már az első öt percben hat góllal elhúztak az ellenfelüktől, nem sokkal később pedig már a tíz is ott volt a két csapat között. Az eredményes támadójáték mellett a védekezés is jól ment, illetve a kapusok is remekül teljesítettek, így jöhetett össze ez a nagyarányú, 17 gólos külnbség.

Ezzel a győzelemmel a HLKC felzárkózott a közvetlen élbolyhoz. Jelenleg négy csapat is 18 ponttal áll a tabella élén, ami az utóbbi évek legizgalmasabb hajráját ígéri a bajnokságban.

Örülnék, ha minden mérkőzésre ilyen koncentráltan készülnénk. Játékunkban végig éreztem a lendületet és dinamikát, amihez ezúttal vállalkozó kedv is párosult. Támadásban jól működött a gyors lerohanás és az átlövésekkel sem álltunk hadilábon. Voltak kisebb problémáink – betegség, sérülés – de nagyon tetszett a csapat mentalitása. Bízom benne, hogy ez a lendület sokáig kitart – mondta el a találkozó után Gaál Adrienn, a csapat játékos-edzője.

A HLKC vasárnap a tabella harmadik helyén álló Békéscsabai Előre NKSE II otthonába látogat majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik