Belföld

Ezen a héten postázzák a levélben szavazók levélcsomagját

Azoknaka külföldön élő magyar választóknak küldi a - szavazólapot is tartalmazó - levélcsomagot a Nemzeti Választási Iroda (NVI), akik már regisztráltak az április 6-i országgyűlési választásra.

A tavaszi parlamenti választáson a külföldön élő, magyarországi állandó lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok levélben szavazhatnak az országos pártlistákra, regisztrálni március 22-én 16 óráig lehet az NVI-nél.

A levélben szavazók szavazólapja eltér a magyarországi szavazás szavazólapjától: a voks elhelyezésére szolgáló kör a szkennelés megkönnyítése érdekében zöld színű, illetve nincs helye a bélyegzőlenyomatnak.

A csomag tartalmazza továbbá a választópolgár azonosításához szükséges nyilatkozat nyomtatványát (ez az úgynevezett azonosító nyilatkozat), a szavazólap elhelyezésére szolgáló belső borítékot, a válaszborítékot (az NVI-nek címezve), valamint a szavazás módjáról szóló tájékoztatást.

Azok a levélben szavazók, akik azt kérték, hogy személyesen vehessék át a szavazási levélcsomagjukat, március 22-től tehetik ezt meg az országgyűlési egyéni választókerületi székhely településén, a kijelölt külképviseleteken (Belgrád, Beregszász, Bukarest, Csíkszereda, Eszék, Kassa, Kolozsvár, Pozsony, Szabadka, Ungvár).

Vagy a kijelölt, határ menti településeken: Barcs, Battonya, Beregsurány, Biharkeresztes, Bódvaszilas, Csengersima, Gyula, Fehérgyarmat, Komárom, Kőszeg, Létavértes, Letenye, Letkés, Makó, Nagylak, Nyírábrány, Nyírlugos, Putnok, Rajka, Rédics, Sátoraljaújhely, Tiszabecs, Tompa, Tornyosnémeti, Vámosszabadi, Záhony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik