Belföld

Vihar pusztíthat vasárnap

A szél erőssége elérheti a 85-95 km/h-t, és csak a délnyugati országrész ússza meg, ahol még a nap is kisüthet, máshol eső, zápor lesz a jellemző. A jövő héten is a nyakunkon maradnak a felhők.

A délnyugati megyéket kivéve ma is sokfelé viharossá fokozódik a nyugati, északnyugati szél. Főként az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében, és az Északi-középhegység nyugati felén a szélsebesség helyenként elérheti a 85-95 km/h-t. A talajtól függően a viharos szél néhol ma is okozhat por-, vagy homokvihart.

Vasárnap többnyire erősen felhős idő lesz a jellemző, de főleg a nyugati, délnyugati megyékben hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. Délelőtt többfelé, délután elszórtan előfordul eső, zápor. A nyugati, északnyugati szél erős, a délnyugati országrész kivételével gyakran viharos lesz. A hőmérséklet délután általában 11, 16 fok között várható, de délnyugaton helyenként melegebb is lehet. Késő estére 7, 13 fokig hűl le a levegő – derül ki az országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn délnyugaton, nyugaton napos idő lesz, de északkelet felé egyre több lesz a felhő. Estére északkeleten is csökken a felhőzet. Az Alföld északi részén és az Északi-középhegységben van a legnagyobb esélye záporok kialakulásának. A nyugati szél időnként viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 16, 21 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Kedden eleinte gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, csak késő délután este lehet északkeleten felhősödés, és ott fordulhat elő helyenként kisebb eső, zápor. A nyugati, majd a délnyugatira forduló szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég. Szórványosan eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati,majd a nyugatira, északnyugatira forduló szél időnként viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik