Belföld

Lázár: a múlt mindig túl sokáig tart és beleharap a jelenbe

24.hu
24.hu

2014. 03. 15. 12:02

Koszorúzás a Petőfi szobornál, Lázár beszéd és honosítás a Kossuth téren. Március 15 Hódmezővásárhelyen.

Lezárták a Kaszap utca bevezetőjét, valamint az Andrássy utca derekát, a buszpályaudvarnál mivel a Petőfi szobornál kezdődött koszorúzás szombaton délelőtt. Az emlékezők a helyi dandár helyőrségi zenekara és díszszázada kíséretében aztán a Kossuth térre sétált, ahol több mint ezer főssé duzzadt az ünneplő tömeg.

A városimegemlékezésen verset szavalt Kubik Anna Kossuth- és Jászai-díjas színművész, valamint határon túli magyarok mondtak honosítási esküt. A ünnepség szónoka Lázár János államtitkár volt.

A képviselő elmondta, egy rebellis nép ünnepe a mai, az nap amikor nem szégyen a politikáról sem beszélni hiszen ez a nap maga a politika, mint ahogy az október 23-a is.

Más ez az év, és más ez a tavasz, hiszen nem is igazán volt tél és bízik benne így lesz ez a politikában. 2010-ben történelmi léptékű felhatalmazást kaptak a választóktól, amit a 48-es eszméknek megfelelően folytatni is kívánnak.

Brüsszel tanulhatna Bécstől, aki szintén rá próbálta erőltetni saját akaratát a magyarokra, ami nem sikerült. Az elért eredményeket mindenáron meg kell így védeni.

Magyarország egy olyan ország ahol múlt mindig túl sokáig tart és beleharap a jelenbe – fogalmazott Lázár. Ezzel utalt arra, hogy a kommunisták hiába buktak meg régen, a mai napig színen vannak. Az 1848-as eseményekkel húzott párhuzamban rámutatott, bármilyen furcsa is egy polgárság nélküli polgári forradalmon volt az akkori.

További több mint 100 fotót a Vásárhely24 facebook oldalán talál!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 09: Contributing editor at Vanity Fair, Monica Lewinsky speaks onstage at Day 1 of the Vanity Fair New Establishment Summit 2018 at The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on October 9, 2018 in Beverly Hills, California.   Matt Winkelmeyer/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.