Belföld

Lázár: a múlt mindig túl sokáig tart és beleharap a jelenbe

Koszorúzás a Petőfi szobornál, Lázár beszéd és honosítás a Kossuth téren. Március 15 Hódmezővásárhelyen.

Lezárták a Kaszap utca bevezetőjét, valamint az Andrássy utca derekát, a buszpályaudvarnál mivel a Petőfi szobornál kezdődött koszorúzás szombaton délelőtt. Az emlékezők a helyi dandár helyőrségi zenekara és díszszázada kíséretében aztán a Kossuth térre sétált, ahol több mint ezer főssé duzzadt az ünneplő tömeg.

A városimegemlékezésen verset szavalt Kubik Anna Kossuth- és Jászai-díjas színművész, valamint határon túli magyarok mondtak honosítási esküt. A ünnepség szónoka Lázár János államtitkár volt.

A képviselő elmondta, egy rebellis nép ünnepe a mai, az nap amikor nem szégyen a politikáról sem beszélni hiszen ez a nap maga a politika, mint ahogy az október 23-a is.

Más ez az év, és más ez a tavasz, hiszen nem is igazán volt tél és bízik benne így lesz ez a politikában. 2010-ben történelmi léptékű felhatalmazást kaptak a választóktól, amit a 48-es eszméknek megfelelően folytatni is kívánnak.

Brüsszel tanulhatna Bécstől, aki szintén rá próbálta erőltetni saját akaratát a magyarokra, ami nem sikerült. Az elért eredményeket mindenáron meg kell így védeni.

Magyarország egy olyan ország ahol múlt mindig túl sokáig tart és beleharap a jelenbe – fogalmazott Lázár. Ezzel utalt arra, hogy a kommunisták hiába buktak meg régen, a mai napig színen vannak. Az 1848-as eseményekkel húzott párhuzamban rámutatott, bármilyen furcsa is egy polgárság nélküli polgári forradalmon volt az akkori.

További több mint 100 fotót a Vásárhely24 facebook oldalán talál!

Ajánlott videó

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján az is elhangzott, hogy sem az iskolákban, sem az óvodákban nem lesz gyermekfelügyelet, amíg be kell zárniuk. Müller Cecília drasztikus emelkedésről és rémisztő adatokról beszélt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.