Belföld

Budapesten gyilkolják a cukorbetegeket?

Bejelentés érkezett Fehérvárra, hogy egy budapesti szórakozóhelyen nem engedtek egy cukorbeteg fiatalt a saját, életmentő szőlőcukrához

A Nagymező utcai Instant szórakozóhelyen – aminek telefonszámai fantomszámok – egy pécsi cukorbeteg nem juthatott a saját kabátjában levő szőlőcukorhoz, ami az életét menthette volna meg. A kidobó- és egyben kigyúrt legények úgy döntöttek, hogy diagnózist állítanak fel, ami alapján a hipoglikémiában (alacsony vércukorszintben) szenvedő, inzulinnal kezelt cukorbeteget nem engedik saját kabátjához, amiben az életmentő szőlőcukor volt. A beteg többszöri kérése ellenére is visszautasították, hogy saját kabátjához jusson. A beteget végül barátai mentették meg, akik egy közeli éjjel-nappali bolthoz vitték, és édességet vettek neki.

A cukorbetegek alacsony vércukrának tünete hasonlít az ittas ember állapotához, amit szénhidrát (cukor, édesség) elfogyasztásával megszüntethet. Ám a szénhidrát felvételének elmulasztásával bekövetkezhet az agyhalál, ami után a beteg halála is megtörténhet. Tekintettel arra, hogy az Instant nevű szórakozóhelyen ezzel kapcsolatban a szükséges felvilágosítást a beteg és barátai megtették, de ennek ellenére nem engedték a kidobók a saját szőlőcukrához jutni, felveti a szándékos emberölési kísérlet gyanúját, ugyanis az alacsony vércukorszint halált okozhat.

Mindez nem egyszerűen ostobaság, nem tudás következménye, hiszen világosan elmondták az érintettek, hogy bajban, nagy bajban van a pécsi fiatal, hanem kimondottan rosszindulat. Mivel elmondták a beteg barátai a következményeket is, nehezen hárítható a szándékosság. A tulajdonos később ittasságra hivatkozott, ami éppen a hipoglikémia tünete, de alkohol hatása nélkül.

Érdemes minden szórakozóhely kidobóinak megtanulni, ha egy cukorbeteg a szőlőcukrához akar jutni, akkor azt engedjék, mert az élete múlhat rajta!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik