Belföld

Színházi járat Székesfehérvárra

Emlekunnep-a-Vorosmarty-szinhazban(2)(3)(960x640).jpg (székesfehérvár, vörösmarty színház, kultúra)
Emlekunnep-a-Vorosmarty-szinhazban(2)(3)(960x640).jpg (székesfehérvár, vörösmarty színház, kultúra)

Március 22-én „A fösvény, avagy a hazugság iskolája” című előadásra kedvezményes buszjárattal és a színház után vacsorára invitálják a nézőket.

A pénz körül forog minden. A pénz: hatalom. És ha valakinek a szívében nincs más, akkor könnyen szörnyeteggé válhat, úgy, hogy ő maga észre sem veszi. Dölyfössé tesz, önzővé, érzéketlenné. Erről ír Molière a 17. század közepén – komédiába ágyazva, hogy ne csak belesajduljon a szív, hanem meg is pukkadjunk a nevetéstől.

Harpagon jelmezében Hirtling István olyan apát alakít, akit nem érdekli a gyermekei boldogsága, pedig mindkettő élete nagy lépésére készül: házasodni akar. Félnek ezt bejelenteni, de boldogságukért összeszedik bátorságukat és apjuk elé állnak kérésükkel. Ő azonban megelőzi őket, elárulja nősülési szándékát. A gond az, hogy apa és fia egyazon lányba szerelmes. Innentől kezdve szükség lesz kerítőasszonyra, hazugságokra, cselszövésekre, kétszínűségre, ám ezek sosem járnak következmények nélkül. Az előadást Hargitai Iván rendezte.

A vacsorával egybekötött színházi előadásra a Vörösmarty Színház viszi busszal a nézőket a fővárosból; indulás: március 22-én délután fél ötkor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik