Belföld

Csak a hétvégét kell kibírni

A hidegbetörés után folytatódik jövő héten a kellemes tavaszi idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken derült, száraz idő várható. Többnyire mérsékelt marad a délnyugati légmozgás, amely csupán az Észak-Alföldön élénkülhet meg. A hőmérséklet kora délután 17, 20, késő este 4, 10 fok között valószínű.

Szombaton kezdetben napos idő várható, majd a déli óráktól átmenetileg egyre nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet, eső, zápor bárhol előfordul. A tavaly márciusi szélsőséges időjárás nem ismétlődik meg, kevés hó, havas eső a hegycsúcsokon hullhat. Viharos lesz viszont a szél és porviharok is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a csúcshőmérséklet 15 és 20 fok között lehet, de délutántól gyorsan csökken majd a hőmérséklet.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, több helyen valószínű eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél gyakran viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható, délnyugati határnál lesz az enyhébb idő.

Hétfőn felszakadozik a felhőzet; a gyorsan vonuló felhők mellett több-kevesebb napsütés is várható, elsősorban keleten alakul ki eső, zápor. Az északnyugati szél többfelé viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul, délnyugaton lesz a melegebb.

Kedden napos és felhős időszakok egyaránt lesznek, csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugtai szél többfelé erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik