Belföld

Ünnepi kifestővel támad a devizahiteles párt

Kackiás bajszú huszár a címlapon, illetve a felirat, „Március 15-re gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.” De hogy micsoda, meg kitől, az nem derül ki. Ahhoz ki kell nyitni a szórólapot. Ott szintén egy kackiás bajszú huszár néz vissza ránk, csak már nem színes, ahogy a mellette lévő kokárda sem.

„Ez egy kifestő!” – csapok a homlokomra.

A kokárdát helyesen kell kiszínezni, azt írják, de a huszárnál szabad kezet adnak, szárnyalhat a fantázia. De hogy ez kitől jött, az csak a harmadik oldalon (négy oldalas ez a tünemény) derül ki, A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt az ötletgazda és a kivitelező. Ők így írják, minden szót Nagy Betűvel Az Elején. Nem tudni, hogy miért. (Ez a párt, illetve annak vezetője, Kásler Árpád a fő devizahiteles tüntető, társaival már az Astoriát is elfoglalták, zúzós indulójukról pedig itt írtunk.)

A belső oldalpár
Kép: Hír24

A külső oldalak
Kép: Hír24

De a harmadik oldalon egy rövidke írás is található, „Hordjuk helyesen a kokárdát”, kívül a zöld, belül a piros – írják. Majd jön egy kis programajánló is, ha a kifestés nem lenne elég: „Nemzeti ünnepünk közeledtével kiváló alkalom kínálkozik arra, hogy a családi együttlétben, gyermekeinkkel közösen készítsünk helyes kokárdát, Nemzeti színű szalagból.” Szóval nemcsak a párt nevét kell nagybetűvel írni, de a Nemzeti szót is – szerintük.

A hátlapon még több színeznivaló, madarak, lovacska, kutya, cica, csiga, házzal együtt.

Ha valaki kapott még ilyet és sikerült mindent kifestenie, az küldje el nekünk a pályaművét, a legjobbakat bemutatjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik