Belföld

Rogán: A Jobbikra adott szavazat elveszett szavazat

Rogán Antal szereti, tiszteli Petőfit, Kossuthot, Széchenyit, de ’48 legsikeresebb politikusának Deák Ferencet tartja, „hiszen ő hozta tető alá a kiegyezést, amellyel a forradalom sok követelése valósággá vált”. A felvetésre, hogy az elmúlt években a Fidesz nem éppen kiegyezéspárti volt, a frakcióvezető azt mondja, szívesebben kormányoztak volna nyugodtabban, „de a Gyurcsány-Bajnai korszak öröksége nem engedte meg. „Tavasztól, ha a választók is úgy akarják, nem csak a szándékunk, de a lehetőségünk is meglesz, hogy kevesebb konfliktussal vezessük az országot.”

Szerinte a következő ciklusban sem államosítanák a közműszolgáltatókat. „Nem kizárólag állami szolgáltatókra van szükség, de arra igen, hogy minden szektorban legyen nonprofit elven működő közszolgáltató is, amely a piaciak árképzésére is hatást tud gyakorolni. 2016-2017-ben a nonprofit közműszolgáltatók piacra lépése újabb rezsicsökkentést hozhat majd.”

A frakcióvezető szerint nem nagy baj, hogy az új választási rendszerben sok a kis pártocska, sok a jelölt. Nem tart igazán a baloldaltól sem. „A komolytalanság érzését kelti az emberben, ha még magukat sem tudják következetesen elnevezni. Esetleg használhatnák a Gyurcsány-koalíció nevet.” Rogán szerint a baloldal olyan, mint a Muppet Show, és nincs igazi programja se. Azt tagadja, hogy nekik sincs, hiszen van a „rezsicsökkentés, a gyerekek után járó adókedvezmény, a munkahelyteremtés”.

Az interjúból kiderül, hogy veszélyesebbnek tartja a Jobbikot, amelynek erejét éppen a baloldal gyengesége adja. „A protestszavazóknak a Jobbik ezerszer hitelesebb, mint a szocialisták vezette tömörülés, amely csak új neveket tud kitalálni –a régi arcokkal. A Jobbik nézetei azonban nem szalonképesek, politikusai pedig kormányképtelenek. A rájuk leadott szavazat elveszett szavazat.”

Egy kis őszödözés után Rogán kitér a kérdés elől, hogy ő hazudott-e már valakinek. Azt mondja, hogy nincs hibátlan ember, „de az őszödi beszéd nem egy hibáról szólt: az egész választási kampányt végighazudták. Ez Mesterházy Attilára is árnyékot vethet. Ő vezette az áfakommandót  a 2006-os választások előtt. Júniusban már vissza is emelték az áfát. Vajon tisztában volt vele, hogy hazudik?” – kérdez vissza Rogán. További részletek – Paksról, Ukrajnáról, NAV-botrányról – a legfrissebb Heti Válaszban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik