Belföld

Feljelent az Együtt-PM Menczer lakása miatt

Az Együtt-PM hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt feljelentést tett, mert állításuk szerint az önkormányzat Menczer Erzsébet fideszes képviselő fia élettársának utalt ki lakást. Az önkormányzat szerint a baloldal erőszakkal akarja őket belekeverni a választási kampányba.

Az ellenzéki párt három politikusa, Béres András, Mihalik Zoltán és Pataki Márton csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a III. kerületi képviselő-testület tavaly júniusban Bús Balázs (Fidesz-KDNP) polgármester előterjesztésére egyhangúlag döntött arról, hogy bérbe ad egy Kaszásdűlő utcai kétszobás önkormányzati lakást egy nőnek, aki családot szeretne alapítani vőlegényével.

Az Együtt-PM közleménye szerint a vőlegény Menczer Erzsébet fideszes önkormányzati és országgyűlési képviselő fia. Hozzátették: a politikus nem jelezte a döntés előtt érintettségét, és támogatta az előterjesztést. A párt álláspontja szerint Menczer Erzsébet ezzel megszegte hivatali kötelezettségét.

A párt az ügy mielőbbi kivizsgálására szólította fel az illetékes hatóságokat, a polgármestert pedig arra kérték, a tények ismeretében tegye meg a szükséges lépéseket. Az Együtt-PM emellett arra szólította fel az érintetteket, hogy haladéktalanul költözzenek ki az önkormányzati lakásból, fizessék meg az önkormányzatnak okozott kárt, Menczer Erzsébettől pedig azt várják, hogy mondjon le önkormányzati mandátumáról és országgyűlési képviselői jelöltségéről.

A III. kerületi önkormányzat válaszában hangsúlyozta: ingatlangazdálkodásuk törvényes, az ennek ellenkezőjét állító politikusok és sajtóorgánumok ellen készek jogi lépéseket tenni. Kifejtették: sok száz más településhez hasonlóan erejükhöz mérten igyekeznek támogatni az önkormányzatnál és háttérintézményeinél dolgozók lakhatását. Minden évben legfeljebb öt dolgozó lakhatásának támogatásáról dönt a képviselő-testület, ők határozott időre bérelhetnek önkormányzati lakást, szociális helyzetük alapján költségelvű vagy szociális lakbér megfizetése mellett.

A közlemény szerint soha nem vizsgálják a kérelmező származását, nemi hovatartozását, bőrszínét, valamint rokoni, baráti kapcsolatait sem. Egyedül munkáltatójának véleménye és a szociális helyzete az, amelynek alapján a polgármester javaslatot tesz – tudatta az önkormányzat.

A kerület felszólította Mihalik Zoltánt, a baloldal óbudai képviselőjét, hogy hagyja abba a hazudozást és az alaptalan vádaskodást, ne akarja az önkormányzatot erőszakkal belekeverni a választási kampányába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik