Belföld

Csak hétvégére hűl le az idő

Egy napra tűnik el a tavasz :hétfőtől újra 15 fok feletti maximumhőmérsékletek várhatóak. Szombat este jön a front: vasárnap 7-9 fokkal hidegebb lesz.

Csütörtökön folytatódik a kellemes, tavaszias idő. Sopron térségében időnként előfordulhat egy-egy élénk széllökés. Reggelre a nyugati tájakon foltokban párássá válhat a levegő. Hajnalban -1 és +4°C között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos völgyekben ettől hidegebb is lehet, nappal 15-19 fok várható.

Pénteken már országszerte 15 fok fölötti értékeket mérhetünk, helyenként akár 20°C közelébe is melegedhet a levegő, azonban ezen a hajnalon is számítani kell helyenként gyenge fagyra. Ezen a napon sem zavarják majd felhők a napsütést.

Szombaton kezdetben még folytatódik a kellemes hőmérsékletű, tavaszias idő, majd délután egy hidegfront miatt nyugatira-északnyugatira fordul a szél és viharossá fokozódik. A front átvonulását záporok kísérik, de egy-egy zivatar sem kizárt. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között alakul, de délutántól gyorsan csökken majd a hőmérséklet.

Vasárnapra jó 7-9 fokkal gyengülhet a nappali felmelegedés, viharos marad a szél, kezdetben futó záporok, hózáporok kialakulhatnak, majd estétől már eső várható. Hétfőn még szeles marad az idő, de erősödik a nappali felmelegedés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Eső és napsütés két percben

Ilyen gyorsan fog változni az idő itt is, mint ezen a júniusi napon Michigan államban – eső, szél, napsütés két percben:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik