Belföld

Varga Péter: félnek, így nem jönnek fórumra

Második fórumát tartotta Hódmezővásárhelyen a baloldali összefogás képviselőjelöltje.

A Kertvárosi Olvasókörben Szeli Ferenc ajánlotta Varga Pétert az összegyűltek figyelmébe, mint olyan politikust, aki már bizonyított, és közigazgatási és közösségi szervezési tapasztalata is van.

Varga Péter ismét beszélt a 16 százalékos egységes adóról, hogy az véleményük szerint igazságtalan, azzal 2 és fél millió ember járt rosszabbul, mint korábban. Hangsúlyozta, a gyermekek éhezése egyre nagyobb méreteket ölt, pedig azt négy felcsúti stadion árából meg lehetne oldani.

Elmondta, a Fidesznek csak egyetlen programja van, a rezsiharc. Ők a rezsitámogatást másképpen képzelik, a rászorulók kapnának segítséget, nem pedig a házi medencék fűtését tennék a rezsicsökkentéssel ingyenessé.

Földdel tenni egyenlővé

Az oktatás tragikus helyzetét a KLIK működésével példázta, melyet annak színvonalának emelésére hoztak volna létre. Apátfalván, ahol polgármester, a KLIK központosítása és a bürokrácia miatt négy hétbe telt kicserélni két kiégett villanykörtét, mondott példát Varga. Egyik politikustársát idézve hozzátette, fel kell szántani és a helyét sóval beszórni.

Kiemelte, 1 millió munkahely országa helyett, 300 ezer közmunkás országa lettünk. A közmunkásbér pedig nyomorban tartja az embereket. A gazdaságot élénkítenék, befektetőket, beruházókat hoznának vidékre, mondta, ahol a legnagyobb a probléma. Emellett 100 ezerre emelnék a minimálbért, úgy hogy a munkáltatónak az ne jelentsen terhet.

Kicsi az aktivitás, mert félnek az emberek

Béres Zoltán a fórum beszélgetős részében azt nehezményezte, nem elég agilis a baloldal a kampányban, hiányolta a CÖF-höz hasonló aktivistatábort, a médiamegjelenéseket és hiányolta a jobboldali közleményekre való azonnali reagálást.

Varga Péter hangsúlyozta, egzisztenciális félelem uralkodik mindenhol. Egy ilyen fórumra nem jön el egy pedagógus, egy egészségügyi dolgozó és egy önkormányzati alkalmazott sem, mert féltik az állásukat. Hozzátette: ellenfeléről, Lázár Jánosról azért nem beszél, mert bár lehetne, az elvinné az időt olyan hasznos témákról, amivel meggyőzni szeretné inkább a hallgatóságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik