Belföld

Óriási hőingás és fagy lesz csütörtökön

Az előrejelzések szerint csütörtökön 18 fokig emelkedik a hőmérséklet, ám hajnalban nem árt rétegesen felöltözni, mert fagyni fog Győrben.

Szerdán folytatódik a derült, tavaszias idő, zavartalan napsütésre van kilátás a mai napon is. A Dunától keletre többfelé megélénkül, helyenként északkeleten megerősödik az északi, északkeleti szél. Délután 14-18°C-ot mérhetünk.

Csütörtökön is folytatódik a napsütéses, tavaszi idő. Hajnalra a nyugati tájakon pára képződhet. A reggeli órákban ismét többfelé fagyhat, napközben azonban a legtöbb helyen ismét 15°C fölé melegszik a levegő. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad.

Pénteken már országszerte 15°C fölötti értékeket mérhetünk, helyenként akár 20°C közelébe is melegedhet a levegő, azonban ezen a hajnalon is számítani kell helyenként gyenge fagyra. Ezen a napon sem zavarják majd felhők a napsütést.

Szombaton, nemzeti ünnepünk délutánján erős hidegbetörés várható, mely viharos széllel hozhat záporokat. Vasárnapra jó 7-9 fokkal gyengülhet a nappali felmelegedés, viharos marad a szél, futó záporok, hózáporok, estétől eső várható – írja az Időkép.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik