Belföld

Nyomoznak a csődbe jutott utazási irodánál

Csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség a szegedi Emerald Travel ellen – írja a Turizmus Online.

A rendőrség egy feljelentést követően nyomozást rendelt el a tavaly augusztus 13-án bezárt szegedi Emerald Travel ellen kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt – írja a Turizmus Online.

Az Emerald Travel a csőd miatt augusztus 13-án szüntette be utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét, ekkor körülbelül 50 főnek volt előlege befizetve az irodánál.

Mint azt korábban a Szeged24 megírta az iroda 2013-ban amerikai, ausztráliai, ázsiai és európai desztinációkra kínált körutazásokat és kombinált nyaraló programokat. Ajánlataik között városlátogató, egzotikus, felfedező-kalandutakat, valamint “családias” kis csoportos utazások egyaránt megtalálhatók voltak. A MUISZ mellett az Emerald Travel többek között a Tourism Authority of Thailand (TAT) szövetségnek is tagja volt. Az utazásszervező árualapját, katalógusait országszerte 200 partner irodánál érhették el az utasok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik