Belföld

Hidegfront érkezik március 15-én

Szerdán csak fátyolfelhő kúszhat be a nap elé, és egészen szombatig marad a derűs idő, ekkor azonban délután esők, záporok, vasárnapra azonban már megváltoztatta az előrejelzését meteorológiai szolgálat, és már nem jósol havazást.

Szerdán nagyrészt derült idő várható, csak kevés fátyol- vagy gomolyfelhő jelenhet meg helyenként az égen. Csapadék nem lesz. Az északkeleti, északi szél keleten és északnyugaton többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 fok körül alakul. Késő estére általában 1 és 8 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálet előrejelzéséből.

Csütörtökön derült, napos, száraz idő várható. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet általában +2 és -3 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 fok körül alakul.

Pénteken marad a napos időjárás. A délnyugatira forduló szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok körül alakul.

Szombaton a déli órákig derült, napos idő várható, majd délután észak felől hidegfront érkezik. Emiatt fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, és délután, kora este összességében több helyen várható kisebb eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél a déli óráktól kezdve előbb megerősödik, majd több helyen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul, de délutántól gyorsan csökken majd a hőmérséklet.

Vasárnap eleinte változóan, majd többnyire erősen felhős lesz az ég. Szórványosan valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél erős, többfelé viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Hétfőn felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Főként keleten helyenként zápor előfordulhat. Az északnyugati szél erős, többfelé viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik