Belföld

Havránek: aki munkahelyteremtést ígér, az hazudik

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 jelöltje a kampányt és a választás körülményeit értékelte Hódmezővásárhelyen.

Havránek Ferenc elmondta: a parlament alkotta azt a törvényt, hogy bizniszpártok is indulhatnak ettől az évtől kezdve, ám ők nem tartoznak közéjük, mivel 1989-ben alakultak. Ezek az új pártok a kampányban sem aktívak, és gyanítja a választás után, felvéve az állami támogatást, el is tűnnek. Kiemelte, pártja és képviselőik nem veszik fel a támogatást, azt kérik, hogy a gyermekélelmezésre fordítsa az állam.

Demokrácia deficit van az országban, mert az csak látszólagos, hogy tucatnyi kis párt közül lehet választani – véli Havránek. A döntéshez azonban nincsenek információik az embereknek.

Mókus és patkány, nyilvános vitára hív a jelölt

Elégi idős ahhoz, hogy profánul összehasonlítsa a két nagy pártot – fogalmazott. A Fidesz és az MSZP között, mint mókus és a patkány között, mindkettő rágcsáló, csak az egyiknek jobb a marketingje. Egymást vádolják a másik hibásnak vélt tervei, vagy lépései miatt, valamint oldalukkal ellentétes ideológiákat hangoztatnak.

Havránek szerint a médiamegjelenésben sincs egyenlőség, de a legjobban azt kifogásolja, nincs manapság a pártok közt nyilvános vita. A képviselő éppen ezért kiemelte, ezúton kihívja bármelyik párt képviselőjelöltjét a körzetben, akár vidékre is elutazik egy nyilvános vita kedvéért.

Vásárhelyről elmondta, 24 éves kiváló fideszes vezetés következtében a város elvesztette a lakosság 10, az ipar 80 százalékát, a mezőgazdasági foglalkoztatás mélyponton van – akár ezekkel a tényekkel is vitába szállna bárkivel.

Munkahelyteremtés?

Végezetül kiemelte, aki azt ígéri a kampányban, hogy munkahelyet teremt, az hazudik. A Teremtő sem hét nap alatt teremtett munkahelyeket, csupán egy élhető világot – fogalmazott. Kijelentésével mindkét nagy pártot és pártszövetséget egyaránt támadta a képviselőjelölt, illetve azok hangzatos ígéreteit

Ajánlott videó

Olvasói sztorik