Belföld

Civil Egészségpont a Palotavárosban

hallásvizsgálat (hallásvizsgálat, orvos, )
hallásvizsgálat (hallásvizsgálat, orvos, )

Március 13-tól a Vasvári Pál Általános Iskolában indul Civil Egészségpont a Palotavárosban élő emberek számára.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház és a Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány közreműködésével március 13-án a Vasvári Pál Általános Iskolában indul Civil Egészségpont a palotavárosiaknak térítésmentesen.

A a palotavárosi egészségpont minden kedden és csütörtökön várja az itt élőket, akik vércukorszint-mérésen, kardiológiai szűrésen, hallás és látásvizsgálaton is részt vehetnek ingyenesen.

Ingyenes szűrések április 12-ig minden kedden és csütörtökön 17 órától, szombaton 9 órától. A vizsgálatokhoz előzetes regisztráció szükséges, amit a 06 30 492-69-40-es számon tehet meg.

Dr. Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója, a Vodafone Sportcsarnokban rendezett egészségnapra utalva elmondta, hogy hagyományt teremtettek a február 14-i rendezvénnyel.

Kiemelte, hogy az intézmény mára eljut a lakossághoz, a prevencióra való igényt pedig az is jelzi, hogy február 14-i egészségnapon több mint 5000 szűrést végeztek el és ez is kevésnek bizonyult. Elmondta, hogy a palotavárosi egészségponttal tovább erősödik a lakosság-közeli ellátás.

Domokos Tamás, a Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány módszertani igazgatója elmondta, hogy a Fehérvári Civil Központban egy évvel ezelőtt nyílt meg az egészségpont, amely egészségfejlesztő- és drogprevenciós feladatokat lát el.

A Rákóczi út 25. szám alatt működő iroda hatása azonban nem érzékelhető a város teljes területén, ezért is van szükség kihelyezett egészségpontokra a különböző városrészekben – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik